#GEMISTEKANSEN / artiest: The Brahms, Midas & PALMSY

Een hele goede morgen namens het Social Collectief van Get Your Act Together! En welkom bij onze nieuwe tweewekelijkse #GEMISTEKANSEN waarin we een drietal Social Media uitingen onder de loep nemen en we de mogelijke upgrades uiteenzetten aan de hand van trends, technologische ontwikkelingen en die verdomde algoritmes. Want we geloven niet dat je echt iets fout kunt doen op Social Media, maar wel altijd meer kunt bereiken.

We kickstarten met een drietal Nederlandse artiesten die we op Instagram voorbij zagen komen: The Brahms, Midas en PALMSY. De komende tijd zullen ook Facebook, Insta, Twitter en Snapchat uitingen van bijvoorbeeld radiostations, poppodia, singer-songwriters, BN’ers en festivals de revue passeren.

Heb je zelf een #GEMISTEKANS gespot? Stuur ons een screenshot via een DM of naar: gemistekansen@getyouracttogether.today

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

1. The Brahms

Bekend van: hun nieuwe single ‘Sleep’
Gemiste kans gepost op: 11 oktober 2017
Facebook: www.facebook.com/thebrahmsmusic/ 4.288 volgers / 115 likes gemiddeld
Instagram: www.instagram.com/thebrahmsmusic/ 1623 volgers / 166 likes gemiddeld

Schermafbeelding 2017-10-24 om 10.50.30

 

#WHATSHAPPENING
De band The Brahms kondigt de album release show in poppodium De Helling Utrecht aan op Instagram. Daarvoor hebben ze een screenshot van het event op de website van De Helling gebruikt met daarop de meest recente persfoto te zien.

#UPGRADEIT 
‘THE WORD IS OUT!!’ Inderdaad. Zo over de schutting gegooid. Maanden heb je keihard aan dat album gewerkt, de fans zitten te popelen na de laatste single en de hele trein aan media exposure begint op gang te komen. Er begint een buzz te komen en de ogen zijn op je gericht. En dan deel je een screenshot van de webpagina van een popzaal, met daarop een foto die we al kennen. Weg excitement, weg aandacht, weg storm op tickets.

Natuurlijk, je trouwe fans bestellen direct tickets want dat zijn je meest oplettende kijkers. Maar de rest van de volgers hebben er vol overheen gescrold en nieuwe bezoekers op je profiel herkennen niet dat er legendarisch en belangrijk nieuws is gedeeld. De post die even later volgt met een onduidelijke live foto van een show met de vraag: ‘hebben jullie al tickets voor onze album release?!’ vraagt evenmin om aandacht en als de vraag bij de foto je al is opgevallen, denk je waarschijnlijk: ‘wacht even, heb ik iets gemist?’.

Bouw naar je aankondiging toe, desnoods een paar weken. Maak je eigen beeldmateriaal dat kenmerkend wordt voor die show en zich onderscheidt van het beeld dat andere zalen en pers gebruiken. En maak die ‘WORD IS OUT!’ je eigen woord. Spreek het letterlijk uit in de vorm van een enthousiaste en hysterisch blije video (want dat ben je toch?!) die de rest van je berichten over de release ondersteund en eventjes echt aan iedereen in zijn/haar drukke bestaan aandacht vraagt.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

2. Midas

Bekend van: Popronde 2017
Gemiste kans gepost op: 13 oktober 2017
Facebook: www.facebook.com/themidas/ 1.684 volgers /12 likes gemiddeld
Instagram: www.instagram.com/themidasmusic/ 1.184 volgers / 83 likes gemiddeld

Schermafbeelding 2017-10-24 om 10.52.02

 

#WHATSHAPPENING
De artiest Midas liet zijn Instagram volgers weten dat zijn nieuwe nummer ‘Caroline’ in de Spotify New Music Friday NL afspeellijst staat. Dit deed hij door een screenshot te maken van de cover van de Spotify-afspeellijst en deze te posten op zijn Instagram-pagina.

#UPGRADEIT 
Huh?! Wacht even… Op deze afbeelding zien wij toch Naaz? Niet Midas? Het is bij het voorbij scrollen dus niet direct duidelijk dat het om Midas gaat. Los van die verwarring kun je op Instagram geen direct te klikken linkjes delen in de berichten. Je vraagt daarmee je volgers dus om zelf naar Spotify te gaan, de New Music Friday playlist op te zoeken en dan te scrollen totdat je de Midas track tegenkomt. Dat kost te veel tijd en moeite en dan is de enige functie van het bericht dus ‘Kijk eens hoe goed het gaat!’.

Dat is tof en ook belangrijk voor je imago, maar dat is ook er vanuit gaande dat wij de track al kennen en hebben geluisterd en is een gemiste kans op meer streams. En die ene keer dat je een 20 seconden preview van de videoclip deelde zat ik niet op mijn telefoon. Nu heb ik die track nog niet gehoord en zit ik dus tegen een foto van Naaz aan te kijken (not bad btw) en ben ik nog steeds niet geprikkeld.

Had hij onze aandacht wel willen vasthouden had een video van het draaien van de track in de playlist beter gewerkt. Even inzoomen op dat scherm, speakers vol aan en later horen die track! Nog even je eigen blije kop voorbij laten komen is de kers op de taart. Het is niet voor niets dat posts van selfies nog steeds de best presterende posts zijn… We love seeing you!

P.s. Dikke props naar Naaz voor het reageren op deze post ondanks dat ze niet getagd is. Dat siert haar als persoon en ze snaait daarmee het beetje aandacht dat het bericht kreeg ook nog eens voor zichzelf weg 😉 Good job.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

We hebben het nu twee keer over video’s maken gehad als upgrade. Wist je dat een video gemiddeld 135% meer interactie genereert dan een foto? Dat adviseren we dus niet omdat we zelf video’s zo tof vinden (we do, vooral van in slaap vallende puppies), maar het levert dus echt meer op!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

3. PALMSY

Bekend van: 3FM Talent & de single ‘Ambulance’
Gemiste kans gepost op: 23 oktober 2017
Facebook: www.facebook.com/PALMSYBAND/ 1.640 volgers / 20 likes gemiddeld
Instagram: www.instagram.com/letsgetpalmsy/ 722 volgers / 110 likes gemiddeld

Schermafbeelding 2017-10-24 om 10.50.07

 

#WHATSHAPPENING 
De vierkoppige band PALMSY speelt op 10 november de aftershow van Royal Blood in AFAS Live. Om dit aan hun fans te vertellen deelden zij de afbeelding die AFAS Live voor hun eigen Instagram gemaakt heeft. In de beschrijving hebben zij @royalblooduk en @afaslive getagd.

#UPGRADEIT 
De laatste #GEMISTEKANS is voor PALSMY. Als aftershow wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk bezoekers van de hoofdact daarna naar jouw show komen. Je staat namelijk niet voor niets daarna geprogrammeerd. De kans dat in dit geval fans van Royal Blood jouw muziek ook wel tof vinden is groot. Die mensen moet je dus zien te bereiken en aan je binden! En bij voorkeur al vóór die ene dag, tijdens en erna. Twee mogelijkheden op Instagram hiervoor zijn het taggen van de hoofdact en het toevoegen van hashtags, wat beide niet is gebeurd in dit bericht van PALMSY en het bericht doel dus voorbij schiet.

De eerste veelgemaakte ‘fout’ die we vaak zien is dat accounts worden getagd in de beschrijving (en niet in het beeld). Daarmee bereik je echter alleen het desbetreffende account. Wat zeker kan helpen als je in dit geval de aandacht van Royal Blood weet te pakken en Royal Blood daar iets meer doet. Maar die kans is vrij klein.

Door Royal Blood (en zelfs AFAS Live) in de foto zelf te taggen, zal de post van PALMSY daadwerkelijk worden weergegeven op het account van Royal Blood en AFAS Live. Dat betekend dat fans van Royal Blood die aan het neuzen zijn op het RB profiel dan ook PALMSY voorbij zien komen.

Een andere manier waarop fans informatie en beeld van hun favoriete band opzoeken is door middel van hashtags. Toevoegen van hashtags kunnen er dus voor zorgen dat jouw bericht voorbij komt in die zoektocht. Ook op de avond zelf vlak voor de show, tijdens en na de show zitten veel bezoekers op hun telefoon, delen foto’s of kijken beelden terug. Dat zijn dus de momenten waarop je het én moet hebben over je aftershow én gerichte hashtags moet gebruiken.

Kortom: Tags in afbeeldingen en specifieke en relevante hashtags zorgen voor meer bereik, meer bekendheid en zeer waarschijnlijk in dit geval: meer bezoekers bij de aftershow en nieuwe fans. #Winningggg!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Dat was ‘m voor deze week! Heb je zelf een #GEMISTEKANS gespot? Stuur ons een screenshot via een DM of naar: gemistekansen@getyouracttogether.today